Renault  en Alpine hebben samen met Caterham een samenwerkingsverband die Société des Automobiles Alpine Caterham gedoopt is. Samen zouden sportwagens worden geproduceerd, maar dat is nu van de baan.

Dat gebeurde in 2012. Zowel de Fransen als de Britten hadden een aandeel van vijftig procent in de onderneming. Gezamenlijk zou er een sportauto worden ontwikkeld, die als Caterham en als Alpine op de markt moest komen.

Vandaag meldt Renault dat het het aandeel van Caterham heeft gekocht, waardoor de Fransen de voormalige joint-venture voor honderd procent in bezit hebben. Het plan om gezamenlijk de sportievelingen te ontwikkelen is daarmee van tafel geveegd.

Renault zegt nu zelf zijn Alpine te gaan ontwikkelen, die in 2016 op de markt komt. Caterham heeft ook plannen om door te gaan met z'n eigen sportwagen, aldus Renault.

Eerder waren er al geruchten dat Renault en Alpine het wel zonder de hulp van Caterham wilden proberen. De twee afdelingen lagen al eerder overhoop omdat Renault en Caterham er een andere visie op de te ontwikkelen sportwagen op na hielden. De naam Société des Automobiles Alpine Caterham is inmiddels veranderd in Société des Automobiles Alpine.

Bekijk 2 foto's in groot formaat