Lexus heeft de prijzen van de NX 300h bepaald, de auto die het op moet gaan nemen tegen auto's als de BMW X3 en de Audi Q5.

De Lexus NX 300h is er vanaf 47.900 euro. Voor dat geld krijgt de auto een uitrusting, die onder meer al cruise control en climate control omvat. Deze basisversie heeft voorwielaandrijving. De NX 300h is tegen een meerprijs van 2.000 euro ook met All Wheel Drive te krijgen.

Lexus besteedt in het persbericht echter niet al te veel aandacht aan deze basisversie, met de mededeling dat de meeste kopers voor de Business Line Pro zullen gaan. Die kost 54.900 euro en heeft een uitrusting die bestaat uit een draadloze laadoptie voor de telefoon, keyless entry, parkeersensoren en 'Tahara' leder met stoelverwarming.

Voor 67.900 euro is er de F Sport Line. Die heeft standaard All Wheel Drive. Verder heeft deze versie Adaptive Variable Suspension, All Speed Adaptive Cruise Control en een Anti Diving System. Uiterlijke kenmerken zijn een scherpere grille, aluminium F Sport wielen en privacy glass. Binnenin heeft de auto een sportstuur met schakelflippers, aluminium pedalen en een uitgebreid navigatiesysteem.

Hybride aandrijflijn

De topversie is echter de President Line, die voor 72.900 euro mee mag. Ook hier standaard AWD, het Anti Diving System en All Speed Adaptive Cruise Control. Verder biedt deze versie een Mark Levinson-audiosysteem met 14 speakers, het meest uitgebreide navigatiesysteem, een 360 graden parkeercamera en afwerking met bamboe of Black Shimamoku-hout.

Alle NX-versies hebben in ons land dezelfde, hybride aandrijflijn. Deze bestaat uit een elektromotor en een 2,5-liter benzinemotor en is goed voor een gecombineerd vermogen van 197 pk. 

De nieuwe Lexus NX 300h staat in oktober bij de dealers. Volgend jaar komt waarschijnlijk ook een niet-hybride versie met tweeliter turbomotor naar ons land.

Bekijk foto's van de Lexus NX in groot formaat