Zes jaar na de X6 komt BMW met de tweede generatie van de populaire auto.

Zes jaar na de introductie van de eerste Sports Activity Coupé - waarvan er bijna 250.000 zijn verkocht - is het tijd voor een compleet nieuwe X6.

De auto lijkt qua design behoorlijk veel op de eerste X6. Standaard zit de nieuwe X6 ruimer in z'n spullen. Bi-xenonverlichting, 19-inch lichtmetalen wielen, een gedeeltelijk met leer bekleed interieur, gescheiden klimaatregeling, een automatisch dimmende binnenspiegel en een uitgebreid pakket rijassistenten worden in alle gevallen meegeleverd.

De achterbank is geheel neer te klappen, waardoor de 580 liter metende bagageruimte wordt uitgebreid tot 1.525 liter, 75 meer dan in z'n voorganger. De nieuwe X6 is zo'n veertig kilo lichter.

Benzinemotoren

Qua kracht komt de auto in grote lijn overeen met die van de X5. De X6 beschikt over de xDrive50i. Deze beschikt over een 450 pk en 650 Nm sterke 4,4-liter V8. Deze is in staat om in 4,8 seconden naar 100 km/h te gaan. 

BMW belooft dat het weggedrag van de X6 danig is verbeterd dankzij Dynamic Performance Control, dat deel uitmaakt van het actieve onderstel. Schakelen gaat in alle gevallen met een achttraps Steptronic automaat met launchcontrol-functie.

In december moet de nieuwe BMW X6 bij de dealers verschijnen. Nederlandse prijzen worden in een later stadium bekendgemaakt.

Bekijk foto's van de BMW X6 in groot formaat