Veel Engelse autofabrikanten komen er nooit aan toe om een jaar lang winst te draaien, maar het is McLaren Automotive in z'n derde bestaansjaar al gelukt.

De winst van McLaren voor belastingen bedroeg over 2013 4,5 miljoen pond (5,5 miljoen euro). De operationele winst kwam uit op 12,4 miljoen pond (15,2 miljoen euro). In de voorgaande jaren had McLaren nog verlies gedraaid, iets wat meestal zo is bij startende bedrijven.

Ook over 2014 verwacht McLaren goede cijfers. Sterker nog: het Engelse merk verwacht dat de winst en de omzet nog verder stijgen.

McLaren investeerde vorig jaar 86,8 miljoen euro in de ontwikkeling van nieuwe modellen. De eerste en belangrijkste daarvan heeft de codenaam McLaren P13 en gaat het opnemen tegen auto's als de Porsche 911 Turbo.

Er is meer nieuws: McLaren heeft ook de komst van een super-P1 bevestigd, een versie die nog sterker is (dus een vermogen van meer dan 916 pk) en alleen legaal is voor het circuit. Die nog naamloze auto wordt de rivaal van de LaFerrari XX en komt alleen beschikbaar voor de 375 mensen die al een McLaren P1 hebben besteld.

Bekijk 3 foto's in groot formaat