De verkoop van nieuwe personenauto's is in mei weer iets aangetrokken, na enkele maanden van daling. Er werden in totaal 31.092 nieuwe personenauto’s op kenteken gezet, 3,4 procent meer dan een jaar eerder. 

Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van RAI Vereniging, Bovag en RDC.

''Het lijkt er op dat het toegenomen consumentenvertrouwen ook zijn effect begint te hebben op autokopers. Mensen lijken weer meer bereid om grote uitgaven te doen'', zegt een woordvoerder van Bovag.

''Het is natuurlijk lastig om op basis van een maand grote conclusies te trekken. Maar we hopen dat dit het begin van het herstel van de autoverkopen betekent.''

Autodealers

De laatste maand dat autodealers eveneens meer wagens aan de man brachten dan een jaar eerder, was in februari.

De autoverkopen liggen al langere tijd op een relatief laag niveau. Volgens kenniscentrum Aumacon beleefde de sector dit jaar het slechtste eerste kwartaal sinds 1969. Na vijf maanden staat de teller nu op 166.428 verkochte nieuwe personenauto's.

Showrooms

Dat komt neer op een daling van 5,4 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2013, toen 175.917 wagens de showrooms uitrolden.

Na vijf maanden staat de teller nu op 166.428 verkochte nieuwe personenauto's. Dat komt neer op een daling van 5,4 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2013, toen 175.917 wagens de showrooms uitrolden.

De best verkochte merken in mei waren Volkswagen, Renault en Peugeot. De Renault Clio was met 1416 stuks het meest verkochte model, gevolgd door de Mitsubishi Outlander (1404 auto's) en Volkswagen Golf (1376).

Dinsdag meldde adviesbureau Aumacon al dat de autobranche zich in mei  heeft hersteld van de gekelderde koopcijfers in het eerste kwartaal.