Wie op pad gaat naar de Engelse regio Avon and Summerset, zal voortaan goed moeten nadenken voor hij bewust een overtreding maakt. De plaatselijke politie heeft namelijk een heuse Ariel Atom gekregen om het boevengilde te bestrijden!

De Ariel Atom PL is een cadeautje van de Engelse sportwagenfabrikant aan de Avon and Summerset Constabulary, de politieregio die onder meer Bristol en Bath City omvat. De auto heeft niet alleen de politiekleuren, maar ook sirenes en blauwe lampen, meldt AutoExpress.

De politie komt er bepaald niet bekaaid vanaf: de PL is een Ariel Atom 3.5R, die ook nog eens is opgevoerd van 250 naar 355 pk. De sprint naar 100 km/h kost 2,6 seconden en dus moet je een Bugatti Veyron meebrengen om sneller weg te sprinten dan deze compacte raket.

Toch is dat niet het hoofddoel van de publiciteitsstunt: de auto is onderdeel van de Safer Rider-campagne, die motorrijders veiliger moet laten rijden. De campagne is in het leven geroepen vanwege het verhoudingsgewijs enorme percentage motorrijders onder de verkeersdoden.

De enorme sprintsnelheid van de Ariel Atom PL is niet de enige link met de tweewielers, de sportwagenfabrikant wil later dit jaar namelijk ook een motorfiets op de markt brengen.

Bekijk foto's van de Ariel Atom in groot formaat