De markt voor superlichte sportwagens lijkt een al goed gevulde niche, maar het Engelse sportwagenmerk Elemental denkt dat er toch nog ruimte is voor nog een auto. Daarom grijpt het merk het Goodwood Festival of Speed aan om z'n RP-1 te presenteren.

Er zijn alleen nog teaserfoto's, maar daarop is al behoorlijk goed te zien wat voor uiterlijk de koolstofvezelracer krijgt. De auto krijgt in Engeland een prijs van 50.000 pond en moet het opnemen tegen auto's als de Ariel Atom, de diverse Radicals, KTM X-Bow en BAC Mono.

Onder de kap gebruikt Elemental een 2,0-liter Ecoboost turbomotor. Het merk voert het Ford-blok op naar 280 pk. De spoilers op de auto zorgen voor 200 kilogram aan downforce in het betere bochtenwerk.

Het cruciale punt bij deze categorie trackdaycars is het gewicht, en Elemental zegt op dit gebied tot de besten te behoren. Het bedrijf claimt een leeggewicht van slechts 495 kilogram voor z'n creatie. Zelfs in dit segment is dat extreem laag.

Het debuut van de RP-1 vindt later deze maand plaats op het Goodwood Festival of Speed. De productie gaat volgend jaar van start in een nieuwe fabriek in Engeland.

Bekijk foto's van de Elemental RP-1 in groot formaat