De Ferrari 458 Italia wordt binnenkort vernieuwd. Daarbij introduceert het Italiaanse merk waarschijnlijk een turbomotor in de sportwagen.

Dat meldt Car Magazine op basis van bronnen bij Ferrari. Bij de facelift zou de 458 een opgefokte versie van de motor van de California T krijgen. In die auto is het blok al goed voor 560 pk en 755 Nm, maar in z'n sportievere broer wordt dat nog meer.

Het Engelse tijdschrift heeft opgevangen dat de opgefriste 458 een vermogen van ongeveer 675 pk krijgt. Het maximumkoppel ligt waarschijnlijk ook hoger dan bij de California. De sterkste 458 van het moment is de 458 Speciale, die een vermogen van 605 pk haalt uit een 4,5-liter V8 zonder turbo.

Een turbomotor heeft traditioneel een minder heftig karakter dan een atmosferisch blok, maar Ferrari doet met een geavanceerd motormanagement zijn best om het karakter zo veel mogelijk overeen te laten komen met dat van een turboloze motor. Een nieuw uitlaatsysteem moet ervoor zorgen dat ook het typische Ferrari-geluid niet ontbreekt.

Insiders melden dat de vernieuwde 458 de naam 458M krijgt. M staat voor 'Modificata' (aangepast). AutoWeek verwacht dat de vernieuwde auto begin 2015 bij de dealers staat.

Bekijk foto's van de Ferrari 458 in groot formaat