Mexico leek met Mastretta een groeibriljant op sportwagengebied in handen te hebben, maar ruzies lijken de Midden-Amerikaanse ambities nu voortijdig in de kiem te smoren.

Autocar meldt dat Carlos en Daniel Mastretta, de twee broers die al in de jaren 80 met het sportwagenmerk startten, een meningsverschil met anderen in de organisatie hebben dat het merk lam legt.

De problemen zijn vorig jaar ontstaan, toen de broers extra geld nodig hadden om hun MXT aan de Europese typegoedkeuringseisen te laten voldoen. In ruil voor geld verwierf Latin Ideas Ventures (LIV) controle over Mastretta. Het aandeel dat de broers in de organisatie hadden, werd tegelijkertijd verminderd.

Dit besluit heeft tot veel frustratie bij de broers geleid; zij claimen nu dat LIV z'n contractuele en financiële verplichtingen niet is nagekomen, waardoor de ontwikkeling van de MXT kostbare vertraging heeft opgelopen.

De Mastretta-broers hebben inmiddels aangekondigd hun handen van het merk af te willen trekken, tenzij de derde grote aandelhouder - de Mexicaanse overheid - succesvol kan bemiddelen tussen de ruziënde partijen.

De Mastretta MXT is een lichtgewicht sportwagen, die al een tijdje op autoshows te zien is. Ook maakte de auto z'n opwachting in Top Gear. Onder de kap ligt de 2,0-liter Ecoboost-viercilinder uit de Focus ST, die in combinatie met een zeer laag gewicht voor topprestaties zorgt.