Toyota heeft de prijzen van de belangrijke nieuwe Aygo bepaald.

De vanafprijs van de Aygo is 9.695 euro. Dat is 5 euro meer dan de goedkoopste Peugeot 108 kost en 205 meer dan Citroën vraagt voor de instapversie van de nieuwe C1.

De basisversie is de Aygo X, die de meest basale comfort- en veiligheidsvoorzieningen biedt. Wie meer wil personaliseren en meer uitrusting wil, kan terecht bij duurdere versies. Dat zijn de X-Play, X-Cite, X-Clusiv en de X-Wave.

Alle versies hebben hun eigen karakter: zo is de X-Cite een Aygo die een opvallend uiterlijk biedt, de X-Clusiv geeft de auto een meer chique uitstraling en de X-Wave heeft een canvas dak met elektrische bediening. Dat is de duurste versie met een vanafprijs van 14.195 euro.

De Aygo heeft een 1,0-liter benzinemotor met een vermogen van 69 pk onder de kap. De CO2-uitstoot is 88 g/km en dat betekent 14 procent bijtelling. Een automatische transmissie heeft een meerprijs van 1.555 euro.

De Toyota Aygo is ook op AutoWeek Live te zien, dat plaatsvindt in het komende Pinksterweekend. Koop kaarten voor 7, 8 of 9 juni hier.

Lees alle uitrustingsdetails en bekijk foto's van de Toyota Aygo in groot formaat