Audi had de gewone versies van de A7 al vernieuwd, en heeft de RS7 Sportback nu ook flink wat van die aanpassingen gegeven.

De aangepaste RS7 Sportback heeft een andere grille en een licht aangepaste voorbumper. Quattro-letters onder de nummerplaat behoren nu tot de standaarduitrusting. Er zijn drie pakketten -met de thema's aluminium, hoogglans zwart en koolstofvezel- beschikbaar.

De koplampen bieden nu standaard led-techniek. Optioneel biedt Audi de nieuwe Matrix-led-koplampen aan. Daaronder vallen onder meer dynamische knipperlichten aan de voorkant van de auto. Ook de achterlichten hebben een nieuw design gekregen.

Audi biedt vier nieuwe kleuren aan op de RS7 Sportback: Floret Silver, Glacier White, Mythos Black en Sepang Blue.

Nieuwe generatie infotainment

Ook het interieur is aangepast. Het instrumentenpaneel, de ventilatieroosters, de schakelflippers achter het stuurwiel en het Quattro-embleem op het instrumentenpaneel zijn allemaal nieuw. Het infotainmentsysteem, ontwikkeld in samenwerking met Nvidia, is nu een modulair systeem van de nieuwste generatie.

Onder de kap verandert er niets, daar bevindt zich nog steeds een 4,0-liter V8 met twee turbo's en een vermogen van 560 pk. Het maximumkoppel is 700 Nm. De sprint naar 100 km/h kost 3,9 seconden en de topsnelheid is begrensd op 250 km/h. Optioneel tilt Audi die begrenzer naar 280 of 305 km/h.

Het merk uit Ingolstadt accepteert vanaf het derde kwartaal van 2014 orders voor de vernieuwde RS7 Sportback. De prijs is nog niet bekend.

Bekijk acht foto's van de Audi RS7 in groot formaat