De ANWB maakt zich zorgen over de vele ongelukken van de laatste tijd op de Nederlandse snelwegen. De bond wil daarom dat minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur een onderzoek instelt.

De ANWB zegt dat zijn traumahelikopters de afgelopen tijd 35 procent meer zijn ingezet. Bij enkele ongelukken waren zelfs twee helikopters nodig. ,,Maar ook het gevoel zegt dat er de laatste 4 weken steeds meer ongelukken plaatsvinden'', lichtte directeur Guido van Woerkom het verzoek tot het onderzoek toe.

Hij vervolgt: "We kunnen beter nu aan de bel trekken dan de verkeerscijfers in april 2015 afwachten. Het hoeft geen diepgaand onderzoek te zijn. We willen alleen weten of onze vermoedens kloppen."

Schultz is ook benieuwd of er iets aan de hand is of dat er sprake is van toeval. Maar ze ziet geen aanleiding om de recente ongevallen apart of versneld te onderzoeken, zei ze woensdag voorafgaande aan de ministerraad. Ze benadrukte dat alle ongevallen worden onderzocht en dat daarvan elk jaar een analyse wordt gemaakt. Op basis daarvan wordt bekeken of er op bepaalde plaatsen maatregelen nodig zijn om nieuwe ongevallen te voorkomen, aldus de minister.