Volvo heeft de eerste foto's van het interieur van de nieuwe XC90 vrijgegeven. Het exterieur van de SUV zal in augustus worden getoond.

Volvo noemt het interieur van de nieuwe XC90 'het meest luxueuze' dat het ooit heeft gemaakt. Rustig Scandinavisch design en mooie materialen zoals hout en zacht leer staan centraal. Het meest opvallend aan het dashboard is het centraal geplaatste touch screen, waarmee het overgrote deel van de functies aan boord kan worden bediend.  

Ook bijzonder: de pookknop is gemaakt van kristalglas van Orrefors, een beroemde Zweedse glasblazer, en de start-stop- en volumeknop hebben een 'diamanten' inleg. "Deze details zijn de juwelen van het interieur. Ze voegen speelse exclusiviteit toe in plaats van pure functionaliteit", aldus Robin Page, directeur interieurdesign.

De nieuwe XC90 is de eerste Volvo die gebruikmaakt van het nieuwe modulaire SPA-platform. Halverwege juli zal Volvo meer details over het chassis en de aandrijflijnen bekendmaken. Een halve maand later krijgen we informatie over de veiligheidsvoorzieningen en eind augustus zullen we de zevenzits-SUV uiteindelijk helemaal in vol ornaat zien. 

Bekijk de interieurfoto's van de nieuwe Volvo XC90 in groot formaat