De mededeling van Skoda dat nog dit jaar de nieuwe Fabia komt, zorgde voor nogal wat verbazing: er was immers nog geen enkel prototype te zien. In korte tijd is Skoda nu echter van een volledig gecamoufleerd prototype naar dit nauwelijks gecamoufleerde prototype gegaan.

Deze foto's doken op op de Tsjechische nieuwssite Tn.cz. Bij de achterlichten zien we weliswaar nog wat camouflagemateriaal, maar dit is toch echt de definitieve auto die we later dit jaar bij de dealers gaan zien.

Het lijkt er sterk op dat de nieuwe Fabia niet op het MQB-platform komt te staan. Dit heeft AutoExpress namelijk opgetekend uit de mond van Frank Welsch, R&D-chef van Skoda.

Een exacte reden gaf Welsch niet, maar het zou te maken kunnen hebben met de hiërarchie binnen de Volkswagen Group. Het zou wellicht voor het merk Volkswagen lastig te verkroppen zijn dat er al een MQB-Fabia rondrijdt, terwijl de Polo net gefacelift is en dus nog een aantal jaren zonder MQB-techniek verder moet.

Waarschijnlijk geen RS

In hetzelfde interview met AutoExpress meldt Welsch ook dat de Fabia RS wellicht verdwijnt: "Wij bij Skoda vinden 'm geweldig, maar de mensen kopen de RS niet. Het prijsverschil is te groot."

De Fabia krijgt wél de nieuwe 1.0 TSI-motoren onder de kap en ook komen er zaken als de infotainmentsystemen uit de MQB-auto's beschikbaar.

De nieuwe generatie van de Skoda Fabia debuteert op de Autosalon van Parijs en staat eind 2014 bij de dealers.

Bekijk de spionagefoto's van de volgende generatie Skoda Fabia in groot formaat