In verband met allerlei regels gebeurt het maar zelden dat volbloed raceauto's buiten het circuit te zien zijn. Woensdag 14 mei is dat echter anders: ex-Formule 1-coureur Jos Verstappen gaat de hele dag in een FA1-raceauto over de openbare weg van Lelystad rijden.

Het is nog niet exact bekend op welke locaties Jos Verstappen gaat rijden. Wel heeft de organisatie prijsgegeven dat er tussen 12:00 en 13:30 uur video-opnames worden gemaakt op het Stadhuisplein en rond 16:30 uur in de buurt van Bataviastad.

Bij deze video-opnames, die deels door cameramensen van AutoWeek worden verzorgd, gebruikt de crew onder meer een drone. De video wordt gebruikt als promotie voor AutoWeek Live, het autoevenement dat AutoWeek dit jaar voor het eerst organiseert.

De locatie van de stunt met Jos Verstappen is niet geheel toevallig Lelystad: hier vindt in het Pinksterweekend (7 tot en met 9 juni) AutoWeek Live plaats. De bezoekers kunnen onder meer zelf proefrijden met de nieuwste auto's en er zijn diverse auto's voor het eerst in Nederland te zien, zoals de nieuwe Toyota Aygo, Mazda Hazumi Concept en Renault Twingo.

Bekijk een livestream van Jos Verstappen in Lelystad