Dinsdag heeft Fiat-Chrysler Automobiles het meerjarenplan voor alle automerken gepresenteerd. Vooral de plannen voor Alfa Romeo zijn zeer ambitieus te noemen.

Alfa Romeo moet de verkopen in de periode tot en met 2018 meer dan vervijfvoudigen. Daartoe zal het merk acht nieuwe modellen en carrosserievarianten in die periode introduceren. De kleine Mito krijgt geen opvolger.

Lees alle details van de plannen van Alfa Romeo

Het merk Fiat wil in dezelfde periode de verkopen in Europa gelijk houden. De directie wil onderscheid tussen de rationele auto's als de Panda en de auto's met meer emotie, zoals de 500. Er komt volgend jaar ook een roadster, die samen met Mazda wordt ontwikkeld.

Lees alle details van de plannen van Fiat

Maserati is momenteel flink aan het groeien en het concern wil deze lijn doorzetten. Om die reden komt in 2016 de Alfieri Coupé. Die debuteerde in maart in Genève als concept-car. Er komt ook een cabrioversie van die sportwagen. Voor het zover is, komt volgend jaar eerst de Levante SUV.

Ferrari wil in de komende periode elk jaar een nieuw model. Over Lancia zwijgt de directie van Fiat Chrysler Automobiles, wat doet vermoeden dat het concern de activiteiten van dat merk verder wil beperken.