Ford heeft woensdag bekendgemaakt de orderboeken voor de Europese Mustangs tíjdens de finale van de Champions League te openen.

Ford is al sinds 1992 verbonden aan de Champions League en het merk grijpt de finale op 24 mei tussen Real Madrid en Atletico Madrid aan om de nieuwe Mustang onder de aandacht van het publiek te brengen. Dat doet de fabrikant door geïnteresseerden de mogelijkheid te bieden om tijdens de wedstrijd een reservering te maken voor één van de eerste 500 Mustangs. Ze zijn verkrijgbaar als Fastback in de kleur ‘Race Red’ of als Convertible in ‘Magnetic Silver’.

De Mustang is leverbaar met een 2,3-liter Ecoboost-viercilinder van 309 pk en 407 Nm of een 5,0-liter V8 van 426 pk en 529 Nm. De exemplaren die je tijdens de finale kunt reserveren, zijn voorzien van Sync2-connectiviteit en -navigatie, verwarmde en geventileerde sportstoelen, parkeerhulp, leren bekleding, de nodige chroomaccenten en 19-inch lichtmetalen wielen. Als bonus krijg je er een gesigneerd certificaat van Bill Ford bij.

Het gaat dus om een reservering, je zit niet aan de Mustang vast mocht je er tijdens de finale eentje 'blokken'. Prijzen en specificaties worden later bekendgemaakt, de Mustang komt in de eerste helft van 2015 op de markt. 

De finale-actie is waarschijnlijk één van de laatste gelegenheden waarbij Ford zichzelf direct met de Champions League in verband kan brengen. Vanaf volgend seizoen trekt het merk zich namelijk terug als hoofdsponsor. Vanaf dan tot en met het seizoen 2017-2018 neemt Nissan het stokje over.  

Bekijk foto's van de Ford Mustang in groot formaat