Met de 4C heeft Alfa Romeo al een mooie imagomaker in huis, maar wat het Italiaanse merk betreft is er nog ruimte voor een nog snellere versie.

Harald Wester, topman van Maserati en Alfa Romeo, meldt Automotive News: "Het chassis van de 4C kan zeker meer vermogen aan. En aangezien de 1.75 TBi nu nog maar 134 pk per liter levert, is er zeker nog ruimte voor dat extra vermogen. Zo'n versie zou dan ook grotere remmen krijgen."

Een sterkere 4C staat echter niet boven aan de prioriteitenlijst van Alfa Romeo. Het merk heeft op Genève laten zien dat de prioriteit nu vooral ligt bij een open 4C. Deze 4C Spider debuteerde als concept-car op de salon van Genève en gaat zeer waarschijnlijk in productie.

De 4C komt ook als imagomaker op de markt in de Verenigde Staten. De sportwagen moet de weg effenen voor de herintroductie van Alfa Romeo op de Amerikaanse markt.

De Amerikaanse 4C verschilt behoorlijk van de Europese. In de eerste plaats krijgt de auto een ruimere standaarduitrusting mee. Maar ook de monocoque en de wielophanging zijn aangepast om aan de Amerikaanse wensen te voldoen.

De basisversie moet 55.000 dollar gaan kosten, de meest complete versie staat voor 70.000 dollar bij de dealers.

Bekijk foto's van de Alfa Romeo 4C in groot formaat