Renault heeft een nieuwe versie van de Captur gepresenteerd: de Helly Hansen. Deze is terreinwaardiger dan de overige modellen in het gamma.

De Helly Hansen is namelijk de eerste Renault Captur met Extended Grip. Dat is een systeem dat volgens het Franse merk zorgt voor optimale grip onder alle omstandigheden. Het systeem is momenteel ook al beschikbaar op de Renault Scénic XMod.

Het systeem biedt drie standen (Normale Weg, Onverharde Weg en Expert) en dankzij de speciale aansturing van het koppel naar de wielen is de grip in alle situaties optimaal, ook bij sneeuw en ijzel. Wanneer de auto in de stand ‘Onverharde Weg’ en ‘Expert’ de snelheid van 40 km/uur passeert, schakelt het systeem automatisch over naar ‘Normale Weg’. 

Ook op uiterlijk gebied onderscheidt de auto zich. Zo heeft de Helly Hansen beschermplaten onder de voor- en achterbumper, 17-inchwielen met Black Diamond-effect en diverse HH-logo's. Daarnaast is er de exterieurkleur Rouge Flamme, die exclusief is voorbehouden aan deze editie.

De Captur Helly Hansen heeft standaard halfkunstlederen bekleding en het Pack Look-interieur met accenten in de kleur Rouge. Vrijwel alle voor de Captur beschikbare voorzieningen behoren tot de standaarduitrusting, zoals R-Link met touchscreen en achteruitrijcamera.

De Renault Captur Helly Hansen staat in september bij de dealers. De prijzen volgen in een later stadium.

Bekijk foto's van de Renault Captur Helly Hansen in groot formaat