Porsche is na de introductie van de Macan nog niet klaar met de SUV. Naar verluidt zijn de ingenieurs nu bezig met een vijfdeurs coupé SUV op basis van de Cayenne.

Dat meldt Autocar. Het Engelse magazine bericht dat de ontwerpfase inmiddels bijna afgerond is. De nog naamloze sport-SUV moet een sportievere versie van de Cayenne worden en een concurrent voor de BMW X6.

Porsche gaat voor de auto de MLB-architectuur gebruiken. Dat is een platform afkomstig van Audi, waar ook bijvoorbeeld de nieuwe Audi Q7 gebruik van gaat maken.

De Cayenne Coupé zou het de BMW X6, Mercedes MLC en Range Rover Sport vanaf 2018 lastig kunnen gaan maken.

Er zijn echter wat vraagtekens, waardoor het definitieve groene licht er nog niet is. In de eerste plaats is er de productiecapaciteit in de fabriek in Leipzig. Momenteel doet de Cayenne het goed en Porsche verwacht niet dat dit in 2018 anders is, omdat dan de volgende generatie Cayenne nog niet zo lang op de markt is.

In de tweede plaats is er het karakter van het merk Porsche. Binnen de directie is er de vrees dat de introductie van nog een SUV het karakter van Porsche als sportwagenmerk kan aantasten. Momenteel is de kans echter toch het grootst dat er daadwerkelijk een Cayenne Coupé komt, aldus Autocar.

(de foto laat een ontwerpschets van een Macan zien, en dus niet van de Cayenne Coupé)