De Mercedes G-klasse lijkt één van de weinige auto's te zijn die het eeuwige leven heeft, maar zelfs de iconische terreinwagen ontkomt niet aan wijzigingen. In 2017 volgt het belangrijkste nieuws.

Andreas Zygan, de verantwoordelijke persoon voor SUV's bij Mercedes-Benz, meldt Autocar dat er in 2017 een zeer uitgebreide facelift komt: "Feitelijk hebben we dan te maken met een compleet nieuwe auto."

De G-klasse moet vooral breder worden. Daarmee kunnen de ingenieurs ruimte maken voor een nieuwe voorwielophanging en het levert meer interieurruimte op. Bovendien wordt de G-klasse stabieler als deze breder wordt. De ingenieurs willen de SUV zo'n 100 mm breder maken.

Door toepassing van veel aluminium en hoogwaardig staal moet de auto ook zo'n 200 kg lichter worden. Dat is op zich geen overbodige luxe, want de G 350 weegt nu zelfs al 2.570 kg.

Insiders melden verder dat het design van de vernieuwde G-klasse mogelijk trekken krijgt van dat van de Ener-G-Force Concept (foto). Ook de nieuwe GL krijgt die invloeden.

Bekijk foto's van de Mercedes-Benz Ener-G-Force Concept in groot formaat