Het Australische automerk Holden gaat de Opel Astra, Insignia en Cascada naar ‘down under’ halen om ze daar onder de eigen merknaam in Australië en Nieuw-Zeeland op de markt te zetten.

Holden gaat de Opel Astra GTC, Insignia en Cascada onder eigen vlag voeren in Australië. Daar zit een ironisch tintje aan; General Motors besloot in 2013 alle Opel-activiteiten in Australië te staken nadat het koud een jaar op de markt was in dat land. De slechte verkoopcijfers – er werden in twaalf maanden krap 1.500 auto’s verkocht – waren daar debet aan.

Het is niet de eerste keer dat er Opels als Holden worden verkocht in Australië; eerder waren de Corsa, Vectra en Zafira er leverbaar. Opel verkocht ‘down under’ – voordat het merk in 2013 stopte in Australië – onder eigen merknaam de Corsa, Astra en Insignia. Die laatste twee komen nu dus weer terug met Holden-emblemen op neus en kont, aangevuld met de Cascada.

Op dit moment verkoopt Holden op de thuismarkt diverse modellen uit de Chevrolet-catalogus: de Barina Spark (onze Spark), Barina (bij ons Aveo), Volt, Trax, Antara (was onze Captiva), de (huidige) Captiva, Colorado (pick-up en SUV), Cruze, Malibu en Caprice. De enige échte Holdens zijn de Storm Ute en Commodore Storm, die volgens goede traditie ook leverbaar zijn met een dikke 6,0-liter V8.

De Opels met Holden-embleem komen in de eerste helft van 2015 op de markt in Australië en Nieuw-Zeeland. De Astra GTC en Insignia zijn voor de Aussies en Ozzies ook leverbaar als VXR, bij ons beter bekend als OPC. Van de Insignia wordt dit zelfs de enige versie die aangeboden wordt.

Eind vorig jaar kondigde General Motors aan dat Holden weliswaar behouden blijft voor de Australische markt, maar dat de auto’s vanaf 2017 niet meer in het land zelf geproduceerd zullen worden.

Bekijk 4 foto's in groot formaat