Eerder dan Volkswagen voor ogen had, zijn er foto's van de Chinese versie van de volgende Passat uitgelekt.

Het is wel degelijk een Passat, maar niet Volkswagens nieuwe sedan die op het Europese vasteland zal verschijnen. Navraag bij Volkswagen Nederland schept duidelijkheid. "Dit is zeker niet de Passat die naar Europa komt", aldus de woordvoerder. 

Toch is het niet zo dat wij een totaal andere Passat krijgen. Dit is namelijk de nieuwe Magotan, en dat is weer een auto die in zijn huidige generatie een verlengde en iets afwijkende versie van de Passat is, speciaal aangepast voor de Chinese markt. Als die verwantschap ook bij de volgende editie van toepassing is, dan hebben we hier wel degelijk een vrij nauwkeurige blauwdruk voor 'onze' nieuwe Passat voor ons.

De Magotan is er al een tijdje. De samenwerking FAW-Volkswagen bouwt deze auto in China, sinds 2010 een verlengde en iets afwijkende versie van onze huidige Passat, de B7. Vóór 2010 was de Magotan een verlengde versie van onze B6, ook weer met enige aanpassingen.

Daarnaast is er nog de Noord-Amerikaanse Passat, die ook afwijkt van de Europese. Ook dat exemplaar is in China in de showroom te vinden, en wel onder de naam New Passat. Deze wordt door de joint venture Shanghai-Volkswagen in China gebouwd.

Bekijk foto's van de Chinese Volkswagen Passat in groot formaat