McLaren toont in China wat er allemaal mogelijk is bij McLaren Special Operations, de personalisatie-afdeling van het bedrijf. Deze MSO 650S Coupé Concept is volgehangen met accessoires, waarvan sommigen nog niet eens te koop zijn.

Hoewel de MSO-upgrades zijn bedoeld voor de 650S, denkt McLaren ook aan de mensen die het nog met een ‘oude’ 12C moeten doen. De onderdelen zijn in de meeste gevallen ook op die auto te gebruiken. Zoals te doen gebruikelijk bij sportieve auto’s, speelt koolstofvezel een hoofdrol in de uiterlijke opsmuk.

Onder meer de ‘side blades’ bij de luchtinlaten op de flanken, de luchtrem, de motorcovers, de splitter onder de voorbumper en verschillende interieuraccenten zijn uit het kostbare materiaal opgetrokken. Aan de achterzijde valt de speciale MSO-diffuser op.

De demo-coupé is uitgevoerd in ‘Agrigan Black’, een kleur die in fel licht rode accenten blijkt te bevatten. Het sinistere apparaat zal de komende maanden in verschillende Chinese plaatsen te zien zijn. Sommige onderdelen worden door McLaren nog onder de noemer ‘designstudie’ gepresenteerd, maar onder meer de ‘side blades’ (5.114 pond) en diffuser (7.245 pond) zijn al te koop.

Bekijk foto's van de McLaren 650S van MSO in groot formaat