De beslissing van Citroën om de DS 6WR alleen voor China te ontwikkelen, zorgde voor opgetrokken wenkbrauwen bij de buitenwereld. Maar nu blijkt dat ook PSA-CEO Carlos Tavares verbolgen is over dit besluit.

Bronnen binnen PSA hebben Automotive News verteld dat Carlos Tavares bij het rijden in een prototype van de DS 6WR vroeg wanneer de auto naar Europa komt. Hij was 'not amused' toen hij hoorde dat de fraaie cross-over niet naar Europa komt, aldus de (uiteraard) anonieme bron. Voor de duidelijkheid: voormalig Renault-man Tavares is pas sinds eind vorig jaar in dienst bij PSA, dus het besluit is niet onder zijn leiding genomen. 

De DS 6WR moet de Chinezen immers Franse luxe en design bieden in het cross-oversegment, en waarschijnlijk heeft Tavares de overtuiging dat er ook in Europa vraag naar zo'n auto is.

De nieuwe cross-over komt om meerdere redenen niet naar ons continent. In de eerste plaats vanwege het ontbreken van een dieselmotor en bovendien is er bij de ontwikkeling geen rekening gehouden met de Europese eisen voor crash- en voetgangersveiligheid.

Momenteel heeft Citroën alleen de op de Mitsubishi ASX gebaseerde C4 Aircross als cross-over in het gamma. De C-Crosser, die op basis van de vorige Outlander stond, verdween in ons land in 2012 van het toneel.

In een exclusief interview vertelde Citroën-topman Frédéric Banzet ons eerder dat de DS 6WR inderdaad niet naar Europa komt, maar dat we op termijn wel een andere cross-over krijgen. Wanneer die komt en voor welk segment die auto dan is, wilde hij echter niet zeggen.

Bekijk foto's van de Citroën DS 6WR in groot formaat