De nieuwe eigenaar van het TVR, Les Edgar, heeft voor het eerst iets losgelaten over de toekomst van het Britse sportwagenmerk. Binnen drie jaar zou er een nieuw model worden geïntroduceerd.

Het oer-Britse TVR kent nog altijd een grote groep liefhebbers. De karakteristieke auto’s van het merk wisten zich met hun bizarre design en waanzinnige motorgeluid namelijk eenvoudig te onderscheiden van andere sportwagens.

Helaas voor de liefhebbers hoorden we weinig meer van TVR sinds het bedrijf in 2004 in handen kwam van de Rus Nicolay Smolensky. De man presenteerde genoeg plannen om het merk nieuw leven in te blazen, maar slaagde er nooit in die plannen uit te voeren. In 2013 kwam TVR weer in Britse handen. Les Edgar heeft eveneens bijzondere plannen, maar zal die volgens Autocar wel degelijk uitvoeren: uiterlijk in 2017 moet er een nieuwe TVR klaarstaan.

Volgens Edgar is het ontwerpproces al vergevorderd en is er binnenkort een prototype van de nieuwe auto. Over de motor wordt nog nagedacht, maar de nieuwe directeur laat alvast los dat de kans aanwezig is dat de aloude Speed Six als basis dient. Daarbij is het natuurlijk wel de vraag of het nog gaat lukken dit blok aan de emissie-eisen te laten voldoen die in 2017 gelden.

In ieder geval zal de auto op het gebied van geluid en gaspedaalrespons niet onderdoen voor de TVR’s van voorheen, meldt Edgar. Ook op andere gebieden houdt de nieuwe TVR de historie levend: net als voorheen moet het een heftige, maar tegelijkertijd relatief betaalbare auto worden. 

Bekijk 8 foto's in groot formaat