Luchtvervuiling is in Chinese steden een groot probleem, vandaar dat de overheid ‘groene’ initiatieven toejuicht. Volkswagen wil dat gaan doen door plug-inhybrides in China te gaan bouwen.

De Volkswagen Group is van plan plug-inhybrides te gaan bouwen in China. Dat verklaarde een VW-medewerker, die anoniem wil blijven, tegenover persbureau Reuters. Tijdens de komende autobeurs in Peking, die op 23 april van start gaat, zal het concern haar plannen nader toelichten. Op dit moment biedt Volkswagen in China nog geen auto’s met een ‘alternatieve’ aandrijflijn aan.     

De Chinese overheid wil het probleem van luchtvervuiling in de steden aanpakken door ‘groene’ initiatieven en technologieën te stimuleren met subsidies van in totaal bijna 1,2 miljard euro.

Volkswagen zou de plug-inhybrides in haar nieuwe fabriek in Foshan willen gaan bouwen, waar sinds september 2103 de Golf en Audi A3 van de band lopen. VW werkt in China samen met First Automotive Works (FAW); de capaciteit van de fabriek zou binnen een jaar naar 600.000 auto’s getild moeten worden.

Het Volkswagen-concern heeft op dit moment drie modellen met plug-inhybridetechniek: de Golf GTE, Audi A3 E-tron en Porsche Panamera E-Hybrid.

Bekijk 3 foto's in groot formaat