Land Rover neemt deze maand een studiemodel mee naar de autobeurs van New York waarmee het een voorproefje geeft van een nieuwe familie van de Discovery 'premium SUV's'.

De concept-car heet Discovery Vision Concept en is de voorbode van wat het Britse merk van plan is met de nieuwe Discovery-familie. Discovery wordt het ‘label’ waar Land Rover dus meerdere SUV-modellen onder gaat hangen. Land Rover liet al eerder weten dat het de naamgeving van de modellen op de schop neemt en dat Discovery een apart sublabel wordt.

"De Discovery heeft een centrale rol gespeeld bij het leggen van de stevige basis van het merk Land Rover. Het model wordt over de hele wereld bewonderd en is geliefd bij zijn grote en trouwe klantenkring. Wij hebben de Discovery Vision Concept gecreëerd om de essentie van Land Rovers New Age of Discovery te delen en om een nieuwe, onweerstaanbare en relevante ontwerprichting te presenteren, die op een emotioneel niveau communiceert met huidige en toekomstige klanten”, aldus Gerry McGovern, Design Director & Chief Creative Officer van Land Rover.

Behalve deze teaserfoto en -video laat Land Rover nog niets los over het studiemodel. We zullen dus nog even geduld moeten hebben voor concretere informatie en beeldmateriaal. De New York International Auto Show vindt plaats van 18 tot 27 april.

Bekijk foto's van de Land Rover Discovery Vision Concept in groot formaat