Op de Salon van Genève toonde Alfa Romeo de Mito en Giulietta in sportieve Quadrifoglio Verde-trim. De auto's zijn nu geprijsd.

De Giulietta Quadrifoglio Verde krijgt een gewijzigde aandrijflijn. De 240 pk leverende TBi-benzinemotor met 1.750 cc kennen we in de basis al van de 4C. Schakelen gaat voortaan met een TCT-transmissie, een handbak is niet leverbaar. De sprint naar de 100 km/h kost 6,6 seconden en de topsnelheid is 240 km/h. De sportiefste Giulietta gaat 37.450 euro kosten en staat binnenkort in de Alfa Romeo-showroom.

De Mito QV wordt voortgestuwd door een 170 pk en 230 Nm sterke 1,4-liter turbomotor. Binnen 7,3 tellen staat de 100 km/h op de klok, z'n topsnelheid bedraagt 219 km/h. Schakelen gaat ook hier middels een TCT-transmissie. De snelle Mito is per direct te bestellen en kent een vanafprijs van 26.950 euro.

Zowel de Mito als de Giulietta krijgt donkere details mee; de deurgrepen, spiegelkappen, koplampen en de QV-emblemen zijn deels donkergrijs. Ook de interieurs hebben een donkere tint meegekregen.

Het instrumentarium en de instaplijsten zijn versierd met QV-logo's en beide modellen krijgen standaard een sportstuur met afgevlakte onderzijde meegeleverd. Optioneel zijn sportstoelen leverbaar, die overigens bekleed zijn met leer en alcantara. Speciaal voor de QV-versies heeft Alfa Romeo de matte Grigio Magnesio-lak in het leven geroepen.

Bekijk 12 foto's van de Alfa Romeo Quadrifoglio Verdes in groot formaat