In het eerste kwartaal van 2014 is de filezwaarte in Nederland met een kwart afgenomen ten opzichte van vorig jaar. 

Dat meldt de ANWB.

In de eerste drie maanden van 2013 hadden we met z’n allen nog veel last van het strenge regime van Koning Winter, maar in het eerste kwartaal van dit jaar hebben we hem niet in actie gezien.

Dat resulteerde in een 25 procent lagere filezwaarte (lengte x de duur van een file). In vergelijking met de gemiddelde filezwaarte over de afgelopen 8 jaar waren er in het eerste kwartaal van 2014 54 procent minder files.

Toch zijn er regio’s die weinig hebben gemerkt van de afname van de filezwaarte. Met name in en om Amsterdam en Rotterdam was er vaak nog veel hinder.

Vooral op de A8 en A9 richting Amsterdam was het ’s ochtends regelmatig raak. ’s Avonds hadden automobilisten op de A20 tussen het Kleinpolderplein en het Terbregseplein te maken met veel extra reistijd.

De aangekondigde verkeerschaos tijdens de nucleaire top van vorige week bleef uit, op 7 maart zorgden boze vrachtwagenchauffeurs nog wel voor hinder op diverse wegen door de boel te blokkeren.   

De grootste knelpunten in de eerste drie maanden van 2014 waren achtereenvolgens: de A8 (Zaandam - Amsterdam bij knooppunt Coenplein), A20 (Hoek van Holland – Gouda bij knooppunt Kleinpolderplein), A9 (Alkmaar – Amstelveen bij knooppunt Rottepolderplein), A16 (Breda – Rotterdam bij knooppunten Ridderkerk en Terbregseplein) en A1 (Amsterdam – Amersfoort, knooppunten Diemen en Hoevelaken)