Meerdere autofabrikanten kwamen dinsdag 1 april met opmerkelijk 'nieuws' over nieuwe en aangepaste modellen zoals een de Britse Mini Cooper T, die op thee rijdt.

Eerder maakte Mini nieuws bekend over een kleurrijke Paceman. Dat de Britten wel over een dosis humor en zelfspot beschikken, blijkt wel uit het feit dat ze nóg een Mini met een 1 april-sausje hebben overgoten.

Het gaat daarbij om een héél Engelse Mini, de zogeheten Cooper T. Dit zou namelijk de eerste auto ter wereld zijn die geen fossiele brandstof of elektriciteit drinkt, maar geheel volgens Britse traditie thee slurpt.

De Cooper, uiteraard leverbaar in kleuren als Earl Grey, Red Bush of Chamomile Yellow, moet zo'n 65 kilometer ver kunnen komen op één kopje thee. Een filtertje boven de tankdop filtert niet alleen de blaadjes uit de thee, het voorkomt ook dat grapjassen er hun biscuitjes in dopen.

Kinetisch

De Duitse fabrikant BMW bedacht een Force Injection Booster, waardoor "langzaam rijden nog nooit zo snel heeft aangevoeld". Wie langzamer dan 32 kilometer per uur rijdt, laadt kinetische energie op die vervolgens omgezet worden in g-krachten.

De kracht wordt losgelaten op de ventilatieroosters, die zo een krachtige luchtstroom richting je gezicht blazen om de suggestie te wekken dat de bestuurder toch écht heel hard rijdt. Stroomschokjes in de stoelen moeten voor extra sensatie zorgen.

Witte vacht

Ook Skoda kwam met een 1 april-grap. De Skoda Yeti wordt namelijk van een dikke witte vacht voorzien, "ontwikkeld door Skoda-ingenieurs die werkzaam zijn in de Himalaya". Volgens Skoda "wil iedereen de Yeti knuffelen en onder z'n bumper aaien".

Wie de Yeti Ice Special mee naar huis neemt, krijgt van Skoda een levenslange voorraad shampoo en conditioner mee. Ook een kam en een borstel maken deel uit van het verschirkkelijke sneeuwman-pakket.

Politie

Alfa Romeo Nederland meldt "met gepaste trots dat het tien 4C's aan het Korps landelijke politiediensten" heeft geleverd. Het bericht wordt vergezeld door een afbeelding van een 4C op de rollerbank.

Uit Franse hoek komt de Citroën C4 Cactus Arsenal Edition. De cross-over is in de kleuren van de voetbalclub gespoten en beschikt over Geo Organised Away-day Location, Information & Entertainment Interface oftewel: GOALIE. De Arsenal-editie staat volgens Citroën binnenkort in heel Engeland in de showroom, alleen Tottenham wordt uitgesloten.

Ook concerngenoot Peugeot heeft de grapjas uit de kast gehaald. Het merk introduceert via een video een personaliseringsmogelijkheid voor de claxon. Middels een applicatie via de smartphone kan er gekozen worden uit een groot aanbod aan geluiden. Zit er niets leuks tussen? Geen probleem, eigen geluid opnemen is namelijk ook mogelijk.

Gras

Net als de Mini blikt ook Opel met de Astra Copacabana alvast vooruit op het komende WK voetbal. De geelgroene sliert op de zijkant en de Braziliaanse vlag op het dak vallen in het niet bij het interieur van de Astra, waar stoelen met grasmatbekleding, origineel gras uit het beroemde Maracanã Stadion, alle aandacht voor zich opeisen.

Niet minder origineel zijn het Copacobana-zand op de grond en het Caipirinha-flesje aan het plafond, waardoor de bestuurder tijdens het rijden is verzekerd van een lekkere, alcoholvrije verfrissing. De Cachaça gaat volgens Opel direct de tank in als turbo-cocktail. De bonus komt in de vorm van een setje flipflops, een vuvuzela-claxon en een certificaat dat de authenticiteit van het gras waarborgt.

Bekijk 11 foto's in groot formaat