Bij de Mini One D en Cooper D is geconstateerd dat de driecilinderdiesels teveel geluid zouden maken. Mini levert de auto’s niet af voordat het probleem verholpen is.

Net als de Mini's One en Cooper op benzine krijgen ook de dieselversies van deze uitvoeringen een driecilinder onder de kap. Van nature zijn driecilinders iets minder gecultiveerd dan vierpitters en dat geldt in nog sterkere mate voor diesels.

Mini's moederbedrijf BMW doet er natuurlijk alles aan om die eigenschap zoveel mogelijk de kop in te drukken, maar bij de One D en Cooper D is toch gebleken dat de blokjes een onaangenaam geluid kunnen produceren.

Om onvrede bij klanten te voorkomen, houdt Mini deze versies nu in de fabriek totdat er een oplossing gevonden is. Op welke termijn het probleem de wereld uit moet zijn, maakt het merk niet bekend.

Volgens het Engelse autoblad AutoExpress zou een klant zou z’n Cooper D al afgeleverd hebben gekregen, maar kreeg een paar uur na de levering het verzoek z’n auto weer te retourneren.

In Nederland zal dit niet voorkomen: volgens de woordvoerster zijn er in ons land nog geen dieselversies van de nieuwe Mini afgeleverd. Mini belooft dat er met klanten die langer op hun auto moeten wachten naar een passende oplossing wordt gezocht.

Bekijk foto's van de Mini Mini in groot formaat