BMW heeft het sportieve M-pakket voor de nieuwe 2-serie Active Tourer gepresenteerd.

De website Bimmerpost publiceerde donderdag de eerste foto's van dit pakket. Het M-pakket is speciaal bedoeld voor mensen die niet zozeer op meer vermogen willen, maar wel een sportiever uiterlijk.

De Active Tourer M-Sport krijgt een bodykit aangemeten waarmee de cross-over enige gelijkenissen vertoont met 'de echte M's' van BMW. De aluminium lamellen in de grille maken plaats voor glanzend zwarte exemplaren en de Active Tourer wordt ongeveer een centimeter dichter bij het asfalt gelegd.

17- of 18-inch wielen geven de auto wat extra uiterlijke daadkracht en vanbinnen komen we blauwe stiksels, sportstoelen, een met leer bekleed stuurwiel en M-logo's op de instaplijsten tegen.

Al eerder schreven werd bekend dat de 2-serie Active Tourer in de eerste instantie met drie krachtbronnen op de markt komt. De instapper is een 136 pk sterke 1,5-liter driecilinder benzinemotor met 220 Nm koppel. Een trede hoger staat de 231 pk sterke 2.0-liter viercilinder met 350 Nm en wie wil dieselen, kan kiezen voor de 2.0-liter viercilinder diesel met 150 pk en 330 Nm.

Bekijk foto's van de BMW 2-serie Active Tourer met M-pakket in groot formaat