Volkswagen werkt aan z'n snelste stationcar tot nu toe: de Golf R Variant.

Dat bewijzen foto's, die AutoWeek woensdag publiceerde. Op de foto's is -ondanks camouflage- een Golf Variant te zien die grotere remmen en wielen heeft dan de reguliere Golf Variant. Ook hebben de ingenieurs van het Duitse merk de stationcar van meer spoilers voorzien. Daardoor is de auto onmiskenbaar een prototype voor de Golf R Variant.

De R Variant krijgt vierwielaandrijving. Onder de kap komt zeer waarschijnlijk de motor uit de Golf R hatchback (foto) te liggen. Deze 2,0-liter viercilinder is door een turbo goed voor 300 pk en een maximumkoppel van 380 Nm. Daardoor wordt dit zeer waarschijnlijk de snelste stationcar in het zogenaamde C-segment, de klasse van de Golf.

Het besluit van Volkswagen om met een Golf R Variant te komen, is opvallend te noemen. Van de andere sportieve Golf hatchback, de voorwielaangedreven Golf GTI, komt namelijk geen stationcar op de markt.

Het is niet duidelijk wanneer het merk uit Wolfsburg de Golf R Variant op de markt brengt, maar waarschijnlijk wordt dit 2015.

 

Lees meer details over de Golf R Variant en bekijk foto's van de auto in groot formaat