Hij is nog niet zo lang onder ons maar omdat Jaguar het complete XJ-gamma op de schop neemt, ontkomt ook de topversie, de XJR, niet aan een bijschaafsessie.

Begin november kreeg onze fotograaf de 'normale' Jaguar XJ in camouflage voor zijn lens, deze keer trof hij het topmodel van de reeks, de XJR, aan bij de Nordschleife van de Nürburgring.

Terwijl de testrijders naar de verrichtingen op de baan stonden te kijken, kon onze fotograaf in alle rust de XJR op de kiek zetten.

De huidige XJ is sinds 2009 onder ons en om het vlaggenschip klaar te stomen voor zijn tweede levensfase, geeft Jaguar het model een update. Dat behelst voornamelijk uiterlijke aanpassingen, zoals we al zagen op eerder spionagebeeld.

Topversie

De XJR werd vorig jaar rond deze tijd gepresenteerd en ook de 550 pk sterke topversie ondergaat een kleine facelift.

Aan de voorkant vallen met name de anders gevormde luchtopeningen in de bumper op, aan de achterkant kunnen we weinig nieuws ontdekken. Het ligt niet voor de hand dat Jaguar veel zal wijzigen op motorisch vlak. De 5.0 V8 met supercharger kan met z'n 550 pk en 680 Nm ook de komende jaren prima uit de voeten.

Aan de binnenkant hoeven we, getuige foto 7, op weinig vernieuwing te rekenen. We verwachten de opgefrsite Jaguar XJR tegen het einde van dit jaar in de showrooms. Een compleet nieuwe XJ volgt over een paar jaar. 

Bekijk foto's van de Jaguar XJ in groot formaat