Dit is de Baojun 610, de hatchback-variant van de Baojun 630. Dit laat waarschijnlijk nog geen belletjes rinkelen, en toch kennen we de Baojun 630 ergens van. De eerste foto's zijn recentelijk 

Vorige week ontvingen we namelijk de eerste beelden van de Chevrolet Optra, een auto die vooralsnog uitsluitend in Egypte wordt verkocht.

De Optra bleek feitelijk een gerebadgete versie van de Baojun 630, een co-productie van General Motors en het Chinese SAIC Motor. Deze Baojun 610 is de vijfdeurs hatchback-uitvoering van die auto. Officieel is de auto nog niet gepresenteerd, maar CarNewsChina wist vast de hand te leggen op de eerste foto's. 

Motorenpalet

Het moet gezegd: waar de Optra een nette, maar ook wat uitwisselbare verschijning is, heeft deze 610 veel meer een eigen gezicht.

Dat zit ‘m vooral in de verticale achterzijde en ter hoogte van de c-stijl snel oplopende raamlijn. Het motorenpalet van de 610 verdubbelt ten opzichte van het Chevrolet-derivaat: klanten kunnen kiezen uit een 1.5 of een 1.8, die bovendien ook gecombineerd kunnen worden met een handgeschakelde vijfbak of een automatische vierbak. De vanafprijs van de 610 ligt 5.000 yuan, zo’n zeshonderd euro, lager dan die van de 630.

De Baojun 610 wordt volgende maand uit de doeken gedaan op de autoshow van Peking. 

Bekijk foto's van de Baojun 610 in groot formaat