Als het aan Renault ligt wordt Alpine nieuw leven in geblazen. Aanvankelijk zou dat samen met het Britse Caterham worden gerealiseerd, maar nu denken de Fransen het wel alleen af te kunnen.

Renault en Caterham maakte alweer in 2012 bekend dat ze samen een nieuwe sportwagen gingen ontwikkelen. Renault's versie verschijnt als Alpine en de Britten zetten de sportieveling met een eigen koets onder de vlag van Caterham op het asfalt. Althans, dat was de bedoeling.

Vandaag blijkt namelijk dat de spartaanse sportwagen, die in 2016 het levenslicht zou zien, zonder hulp van Caterham wordt ontwikkeld. Renault CEO Carlos Ghosn zou onder meer vraagtekens hebben gezet bij de financiële kracht van het Britse Caterham.

Nu zou de overeenkomst met Caterham stop zijn gezet, gedeeltelijk omdat Renault en Caterham er een andere visie op de te ontwikkelen sportwagen op na houden.

Officiële bevestiging is er nog niet, maar het ziet er naar uit dat Renault zelf z'n sportwagentjes uit de poorten van de fabriek in Dieppe laat rollen. Caterham zal zijn sportieveling naar verwachting niet afschieten, maar eveneens in eigen beheer ontwikkelen.

Bekijk 3 foto's in groot formaat