Mazda claimt dat de benzinemodellen van het merk in de toekomst zo efficiënt met brandstof omspringen, dat ze in de praktijk schoner zijn dan elektrische auto’s.

Mazda heeft door zijn Sky Activ-techniek al bijzonder efficiënte blokjes in huis. De Japanners gaan niet mee in de turbohype, maar komen gewoon met tweelitermotoren die in de praktijk net zo zuinig zijn als de 1.4’tjes van de concurrentie. Toch valt er volgens het merk nog het één en ander te verbeteren; in de toekomst zouden de benzinemotoren nog 30 procent minder gaan verbruiken. Dit wordt bewerkstelligd door dieseltechniek te combineren met benzinemotoren; het beste van beide werelden, meldt Mazda aan AutoWeek. 

Om deze reden is Mazda niet van plan voor 2020 hybride’s en EV’s in Europa op de markt te brengen. Ook zonder deze technieken denkt het merk aan de steeds strengere eisen te kunnen voldoen. Sterker nog: de benzine-Mazda’s zouden in de praktijk minder uitstoot genereren dan elektrische auto’s indirect de lucht in blazen. De tweede generatie Sky Activ-motoren wordt rond 2020 geïntroduceerd. 

Bekijk 2 foto's in groot formaat