Mercedes-Benz presenteert woensdag de S 63 AMG Coupé, de nieuwe topversie van de grote coupé.

Van de ‘gewone’, vierdeurs S-klasse levert Mercedes al jaren niet één, maar zelfs twee AMG-versies: de 63 en de 65. Nu er een sportievere tweedeursversie van de S-klasse is, kan die natuurlijk niet achterblijven. Het motorische gedeelte is gelijk aan de limousine-versie. Dat betekent een 5,5-liter V8 bitormotor met 585 pk vermogen en 900 Nm koppel. Kopers kunnen kiezen uit achter- of vierwielaandrijving.

Het 4Matic-systeem snoept een paar tienden van de sprinttijd af: de S 63 sprint dan in 3,9 in plaats van 4,3 seconden naar 100 km/h. Mercedes meldt dat het gewicht 65 kg lager ligt dan bij voorganger CL 63 AMG. Daardoor is de auto naast sneller ook minder dorstig: de super-GT zou elke 100 km iets meer dan 10 liter brandstof nodig hebben.

Wereldprimeur

De achterwielaangedreven versie van de S 63 AMG coupé krijgt een heuse wereldprimeur met zich mee in de vorm van de ‘curve tilting function’ van Magic Body Control. Deze extra functie laat de auto in bochten als een motorrijder naar de binnenbocht leunen, wat volgens de Duitse autobouwer voor meer comfort en rijplezier moet zorgen bij snel bochtenwerk.  

De S500 Coupé van de introductiefoto’s leek ook te zijn voorzien van stylingpakket van AMG, dus de uiterlijke verschillen tussen die versie en deze nieuwe 63 zijn klein. We zien de voor AMG typerende uitlaateindstukken, een voorbumper met zilverkleurige accenten, een grille met twee lamellen en andere wielen. Het interieur van de auto op de foto’s is dankzij de volledig zwarte kleurstelling en het gebruik van koolstofvezel behoorlijk sportief te noemen.

De S 63 AMG coupé beleeft zijn werelddebuut op de New York International Auto Show, de verkoop van de vierwielaangedreven versie start op 7 april. Ruim drie maanden later, op 14 juli, volgt de achterwielaangedreven uitvoering. Op diezelfde datum introduceert Mercedes ook de nog sterkere S 65 AMG coupé.

Bekijk foto's van de Mercedes-Benz S-klasse in groot formaat