Na de Panamera heeft nu ook de Cayenne, het succesnummer van Porsche, een facelift gekregen

De afgeplakte Cayenne is aangetroffen in Lapland.

De voorbumpers van de luxe SUV lijken, net als de exemplaren op de op stapel staande 911-facelift, net even anders getekend te zijn dan die van het huidige model. Het geheel is net wat scherper en ook een strip ledverlichting heeft een plekje in het bumperwerk gekregen.

De lichten aan de achterzijde zijn nog behoorlijk afgeplakt, maar het lijkt erop dat ze slanker zijn dan die van het huidige model en ook de wijze waarop de uitlaatpijpen gevormd zijn, lijkt af te wijken van de huidige Cayenne.

Binnenkant

Grotere wijzigingen zitten waarschijnlijk aan de binnenkant van de auto. Naar verluidt wordt de S Hybrid vervangen worden door de S E-Hybrid, het plug-inexemplaar dat voor het eerst werd geplaatst in de gefacelifte Panamera.

In die auto levert de combinatie van een V6-blok met een elektromotor 416 pk, in de Cayenne zal dat vermoedelijk niet anders zijn.

De ongeblazen V8-motoren in de Panamera werden bij de recente facelift vervangen door V6-exemplaren met een dubbele turbo. Ongetwijfeld zal Porsche deze wijziging ook doorvoeren onder de kap van de opgefriste Cayenne. 

Bekijk foto's van de Porsche Cayenne in groot formaat