De Audi R8 heeft momenteel nog alleen motoren zonder turbo, maar in de nabije toekomst zou de V8 wel eens plaats kunnen maken voor een V6 met turbo's.

Autocar meldt dat op basis van een gesprek met Audi-ontwikkelingschef Ulrich Hackenberg. Hij houdt de mogelijkheid voor een kleinere R8-motor namelijk nadrukkelijk open en zegt dat een viercilinder niet past bij de sportwagen. Het gaat dus om een V6, en om het vermogen van de auto op hetzelfde peil te houden, zijn turbo's dan gewenst.

Het vermogen van het blok zou dan rond de 450 pk uit moeten komen. Belangrijke voordelen van zo'n V6 biturbo zijn dat de motor lichter is, meer koppel heeft en ook het brandstofverbruik flink lager is.

De berichtgeving sluit aan bij wat we eerder meldden over de RS4. Ook voor die auto, die in de basis dezelfde motor heeft als de R8 V8 (maar dan met 20 pk meer), stapt Audi in de toekomst over naar een zescilinder.

De V6 komt mogelijk niet meteen beschikbaar in de volgende R8, dus het decennium loopt alweer ten einde als de Audi R8 met zescilinder daadwerkelijk komt.

Bekijk foto's van de Audi R8 in groot formaat