Ook Maserati wil een grote SUV, dat is al jaren bekend. Nu is duidelijk geworden dat de eerste exemplaren van de potentiële Cayenne-killer volgend jaar van de band moeten lopen.

Giulio Pastore, Managing Director Maserati Europe, vertelde AutoWeek/GTO op de salon van Genève meer over de Levante, een toekomstige SUV: "De auto zal een anderlijk krijgen dan de Kubang Concept van de IAA in 2011. Verder zou de auto in de eerste instantie een Jeep-platform krijgen, maar we hebben besloten de productieauto de basis van de Ghibli en Quattroporte te geven."

Momenteel wordt er in de Maserati-fabriek in het Noord-Italiaanse Mirafiori druk gewerkt om de productielijnen gereed te krijgen voor de komst van de Levante. In 2015 zouden de eerste exemplaren de poort uit moeten rollen, aldus Marchionne.

Ook over de stijlvol gelijnde Alfieri Concept, die momenteel de aandacht opeist in Genève, deed Sergionne een boekje open. "De platformen en de motoren hebben we al in huis. Technisch gezien zouden we over zo'n twee jaar met de productie kunnen beginnen."

Maserati is de laatste tijd lekker bezig. Vorig jaar verkocht het merk zo'n 15.400 auto's. Die verdubbeling ten opzichte van 2012 is vooral te danken aan de voor Maserati-begrippen compacte Ghibli. Ook de Quattroporte doet het beter dan ooit. De Italianen willen in 2015 jaarlijks 50.000 auto's wegzetten. Dat klinkt misschien wat ambitieus, maar met een Cayenne-achtige in de showroom zou dat zomaar kunnen lukken.

Bekijk 5 foto's in groot formaat