Een verkoopsucces is de Volkswagen Phaeton niet bepaald, maar het Duitse merk laat zich daardoor niet tegenhouden: er komt gewoon weer een nieuwe generatie.

Dat meldt het Engelse Autocar. De nieuwe Phaeton zal gebruikmaken van de nieuwe generatie van de MLB-architectuur van de Volkswagen Groep. Ontwikkelingschef Heinz-Jakob Neusser vertelt het Engelse magazine -verrassing- dat de Phaeton 'de beste auto uit z'n klasse gaat worden'.

Neusser: "De nieuwe generatie wordt zeer luxueus en comfortabel. Hoe de auto ook verkoopt, de Phaeton is ons vlaggenschip dat laat zien waar we toe in staat zijn. Ook kunnen we geavanceerde systemen in deze limousine testen en met de ervaring die we daarmee opdoen deze elektronica goedkoper aanbieden in de volumemodellen."

Voor de BlueSport Concept een MX-5-concurrent, is er minder goed nieuws. Volkswagen gaat deze roadster niet bouwen, omdat het segment volgens Neusser te klein is.

Wél zal Volkswagen de komende tijd flink meer auto's met elektrische aandrijflijnen introduceren, 100 procent elektrische auto's en ook plug-in hybrides.

Bekijk foto's van de Volkswagen Phaeton en BlueSport in groot formaat