Een dag nadat Peugeot de vanafprijs van de 108 bekendmaakte, volgt Citroën met de C1. Net als de 108 is ook de C1 met 14% bijtelling verkrijgbaar.

Wie zich eigenaar van de nieuwe Citroën C1 wil noemen, moet minimaal 9.490 euro meebrengen naar de lokale dealer. Daarmee is hij iets goedkoper dan tweelingbroer Peugeot 108, die een vanafprijs kent van 9.690 euro. 

De eenvoudigste C1 heeft een 68 pk sterke 1.0-liter driecilinder in de basisuivoering Live. Daarboven biedt Citroën de Feel en Shine aan. De Live beschikt, net als de 108, standaard over zes airbags, led-dagrijverlichting en Hill Start Assist. De Feel voegt daar een radio/mp3-speler, elektrisch bedienbare ramen voor, en centrale deurvergrendeling met afstandsbediening aan toe. Topmodel Shine heeft als extra's een 7-inch Touch Drive-systeem met Mirror Screen, airco, een achteruitrijcamera en 15-inch lichtmetalen wielen.

Ook de C1 is met een groot open dak, Airspace genaamd, te krijgen op de Feel en Shine-uitvoeringen. De e-VTI 68 zal 14% bijtelling krijgen. Prijzen van alle uitvoeringen worden in een later stadium bekendgemaakt.

Bekijk foto's van de Citroën C1 in groot formaat