Subaru presenteerde vorig jaar het Viziv Concept: een diesel-hybride cross-over. Het Japanse merk presenteert dinsdag een nieuw studiemodel van een toekomstige cross-over.

Subaru heeft de tweede Viziv de naam Viviz 2 gegeven. Viviz staat nog altijd voor Vision of Innovation, maar in dit geval is er een een vijfdeurs te zien in plaats van een driedeurs model. De achterste portieren zijn kundig in het ontwerp verstopt.  

Het studiemodel meet 4,44 meter in de lengte, is 1,92 meter breed en 1,53 meter hoog. De Subaru heeft 20-inch wielen, waardoor hij in combinatie met de lichten aan de voorzijde, een aggressieve indruk maakt. De hexagonale grille kennen we al van onder andere de Levorg Concept en de nieuwe WRX.

De Viviz 2 is een plug-inhybride, die gebruik maakt van een geblazen 1.6-liter boxermotor die is gekoppeld aan drie elektromotoren. Een ervan is op de vooras geplaatst, de andere twee worden aan de achterzijde gemonteerd.

Hoeveel vermogen ze leveren, is niet bekend. Wel meldt Subaru dat we deze manier van vierwielaandrijving, evenals stijlelementen, in de toekomst terug zullen zien bij nieuwe modellen.