Gumpert introduceert de Explosion, een hoekige coupé met Audi-genen en beestachtige prestaties.

Terwijl bijna iedereen dacht dat Gumpert niet meer terug zou keren, komt het kleine Duitse sportwagenmerk in Genève terug met de Explosion.

Deze door Martin Frank getekende coupé is voorzien van een 420 pk en 520 Nm sterke 2.0 viercilinder turbomotor die de Explosion volgens z'n scheppers in staat stelt om in drie seconden naar de 100 kilometer per uur te knallen. De topsnelheid begint volgens Gumpert ook met een 3.

Om zo'n 0-100-tijd te noteren, moet de auto zelf wel heel erg licht zijn. Dat zou best wel kunnen aangezien er voor de koets en het chassis veel koolstofvezel, kunststof en aluminium is gebruikt. Er is volgens de geruchten ook nog een versie met 2,5-liter vijfcilinder van 510 pk en 625 Nm die helemaal snel moeten zijn. 

Zesbak

Schakelen gaat via een handgeschakelde zesbak of zestrapsautomaat met flippers aan het stuur. De Explosion is voorzien van vierwielaandrijving. Bovenstaande specificaties roepen nogal wat associaties op met Audi en een kijkje in het interieur leert dat hier ook het nodige uit de rekken uit Ingolstadt afkomstig is. 

Gumpert zou gaan samenwerken met het Britse bedrijf Formvision en de Explosion wordt gebouwd onder de nieuwe firmavlag GSM (Gumpert Sportwagenmanufaktur GmbH). De Explosion heeft een basisprijs van 105.000 euro. De foto's zijn afkomstig van Autoevolution.com.

Bekijk foto's van de Gumpert Explosion in groot formaat