De toekomst van de Alfa Romeo Spider als tweelingbroertje van de nieuwe Mazda MX-5 is onzeker. Wellicht komt de Italiaanse versie van de auto niet onder het Alfa-label.
 

Mazda en het Fiat-concern zijn samen bezig een tweezits roadster op de markt te brengen. Bij Mazda gaat de auto door het leven als MX-5, terwijl Fiat de auto als Alfa Spider op de markt zou brengen. 

Met eigen motoren en carrosserie wordt het gebruikmaken van hetzelfde platform door de merken zo veel mogelijk gecamoufleerd.

Volgens Automotive News zou de komst van de Alfa-versie inmiddels op losse schroeven staan. 

Uitspraak

De reden voor de onzekerheid is de uitspraak van Fiat-Chrysler CEO Sergio Marchionne in september 2013. Hij gaf aan dat er onder zijn bewind geen Alfa Romeo’s zullen verschijnen die niet in Italië worden gebouwd. Volgens de planning loopt het MX-5-derivaat straks in Japan van de band, dus aan die voorwaarde zou de Spider niet kunnen voldoen.

Dit betekent niet dat de Italianen helemaal van de tweezitter afzien. Fiat of Abarth zou het model verder overnemen. 

Geruchten

Mochten de geruchten kloppen, dan zou er voor Alfa een alternatief kunnen schuilen in de vorm van een open 4C. Die middenmotor-sportwagen is Italiaans in hart en nieren, en voldoet dus in ieder geval aan Marchionnes voorwaarden. 

Bekijk foto's van de Alfa Romeo Spider in groot formaat