IMOLA - Het voortbestaan van de Formule 1 is niet in gevaar. Dat zei de Britse F1-tycoon Bernie Ecclestone tegen de Duitse krant Welt am Sonntag, naar aanleiding van het dreigende faillissement van de Kirch-Gruppe.

Het mediabedrijf heeft 75 procent van de aandelen in handen van SLEC, de holding die de commerciële belangen van de Formule 1 behartigt.

De grote autofabrikanten in de Formule 1 maken zich zorgen over de toekomst van de sport en dreigen na 2007 een eigen kampioenschap te beginnen. Volgens Ecclestone is de kans echter aanwezig dat hij samen met de fabrikanten de aandelen terugkoopt van Kirch. "Dan kunnen we als een grote familie weer gelukkig zijn."

De 71-jarige Ecclestone zou 800 miljoen euro hebben geboden. De Brit denkt dat de fabrikanten niet werkelijk willen afsplitsen. "Ze zijn alleen bezorgd dat de Formule 1 in de toekomst niet zo professioneel en strak geleid wordt."

Ecclestone zei medelijden te hebben met mediamagnaat Leo Kirch (75), die afgelopen week aftrad. "Het is verschrikkelijk wat op zijn leeftijd met hem en zijn bedrijf gebeurt."

/ECONOMIEMediaconcern Kirch failliet (video)

/DOSSIERFormule 1