Abt neemt een zeer snelle auto mee naar de salon van Genève: de RS6-R, gebaseerd op de Audi RS6. Deze is nog sterker dan de Abt RS6 die eerder al gepresenteerd werd.

De eerste Abt RS6 was namelijk goed voor 700 pk en 880 Nm, de RS6-R doet daar nog een scherpje bovenop met z'n 730 pk en 900 Nm. De topsnelheid van de auto is 320 kilometer per uur.

Het extra vermogen komt op het conto van een ander motormanagement en een ander uitlaatsysteem. Dit is duidelijk herkenbaar voor de geoefende autospotter en zorgt ook nog eens voor een heftiger geluid.

Volgens Abt staat de extra R voor 'racy', niet voor 'ruig'. Het comfort is dus op het niveau van dat van de gewone RS6. Toch is het onmiskenbaar een opgevoerde RS6, dankzij diverse uiterlijke aanpassingen. 

We noemen 22-inchwielen met Dunlop-banden, een bodykit en een verlaagd onderstel. Binnenin zijn er koolstofvezel schakelflippers, ledlampen op het stuurwiel die het toerental aangeven en ongetwijfeld exclusieve materialen als alcantara, ander leer en koolstofvezel.

De oplage blijft beperkt tot 25 stuks. Op 4 maart debuteert de auto tijdens de persdag van de salon van Genève.

Bekijk foto's van de Abt RS6-R in groot formaat