Volvo toont op de salon van Genève de Concept Estate, de voorbode van de toekomstige 

Laten we echter niet te hard van stapel lopen: de Concept Estate is namelijk een shooting brake, een driedeurs stationcar in de geest van de 1800 ES. Het trio concept-cars bestaat zodoende uit een coupé (Concept Coupé), een cross-over (Concept XC Coupé) en nu dus deze shooting brake.

Denk er twee portieren bij, en je komt dus een heel eind in de richting van de toekomstige V90. Volvo benadrukt verder dat we vooral goed naar het interieur moeten kijken, want de Concept Estate is de eerste concept-car die concreet vooruitblikt naar het binnenste van toekomstige auto's van het Zweedse merk.

Tablet

De tablet op de middenconsole is dus geen gimmick, een soortgelijke voorziening is ook te verwachten in de auto's die in de toekomst bij de Volvo-dealer staan. De tablet met touchscreen zal alle knoppen op de middenconsole vervangen, uitgezonderd de belangrijkste (bijvoorbeeld volume, alarmknipperlichten en de knoppen voor de ruitenverwarming).

Kijken naar deze toekomstvisie kan vanaf 4 maart op de salon van Genève. De V90 komt waarschijnlijk in 2015 op de markt.

Bekijk vijftien foto's van de Volvo Concept Estate in groot formaat